1. juni 2011

Privatistregister

Jeg har prøvd å finne et tall på mengden av førstegangsprivatister som har rett til videregående opplæring. Dette er ikke enkelt. Privatistkontoret i Sør-Trøndelag sier i hvert fall at de ikke har noe slikt, og Oppfølgingstjenesten i fylket kjenner ikke til slike privatister. Sannsynligvis betyr dette at det er snakk om svært få personer.

Vi finner kanskje ut noe om antallet når vi starter forening, men det er ikke sikkert at alle aktuelle privatister faktisk finner foreningen og melder seg inn i den. Hvis vi skal få noe ordenlig tall å slå i bordet med, må det kanskje registreres på PrivatistWeb. Kanskje slik at når man melder seg opp, må man krysse av for om man har rett til videregående opplæring eller ikke. Maria, du som har vært inne på PrivatistWeb, tror du dette ville være lett å få til?

1 kommentar:

  1. Hm... jeg synes det er en god idé. Jeg vet faktisk ikke om alle er klar over om de har rettigheter eller ikke, men det går jo hovedsakelig på alder så burde ikke være så vanskelig å finne ut. Det som ihvertfall hadde vært bra er info om foreningen på Privatistweb og forskjellige privatistkontors nettsider.

    SvarSlett

Kommenter!