20. april 2011

Starte forening

Det finnes sannsynligvis flere som dropper vanlig VGS til fordel for privatistlivet. I så fall ville det være bra å kunne dele erfaringer og å ha et sosialt fellesskap. Uansett, så ville det være bra å ha en ordentlig internettside med god informasjon til dem som vurderer å bli drop-out-privatister. Hvis vi i tillegg skal påvirke politikerne, er det virkelig viktig å vise at vi er mange. Alt dette vil være lettere å gjennomføre hvis vi danner en forening.

En hjemmeside virker hakket proffere hvis den har .no-domene. Det er ikke hvem som helst som kan få en adresse som slutter på .no. Bedrifter og organisasjoner som er registrert i Brønnøysundregisteret får denne muligheten, så for å få en slik adresse, må vi altså starte en forening og registrere den i enhetsregisteret. Det holder med to personer for å ha en forening. Maria kom jeg i kontakt med gjennom en gruppe jeg laget på Facebook. Nå er vi to, så da kan vi lage en forening og en fin nettside slik at vi kan komme i kontakt med andre privatister som har rett til videregående opplæring.

Et fellesskap med andre privatister vil gjøre hele situasjonen litt lettere for den enkelte privatist. Det er ikke "bare, bare" å skulle gjøre noe som er stikk i strid med anbefalinger fra lærere, rådgivere, foreldre og venner. Da er det godt å kunne diskutere med noen som forstår hva det innebærer. På hjemmesiden ville det derfor være fint å ha et forum for å utveksle erfaringer og tips. Hvis noen bor i samme område, kan de selvsagt møtes for å samarbeide, noe som kan øke læringsutbyttet.

Politikerne er opptatt av det som flertallet av velgerne bryr seg om, og det er jo slik det skal være i et demokratisk samfunn. Privatister som har rett til videregående opplæring, er en minoritet og blir derfor ikke prioritert. Hvis drop-out-privatister skal få bedre rettigheter, ville det være fint med medlemstall som indikerer hvor mange som er enige i våre synspunkter. Konklusjonen er rett og slett at vi trenger en forening, så jeg skal skrive mer om oppstartsfasen etter hvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter!