2. juni 2013

Skriftlig eksamen i Engelsk litteratur og kultur

Imorgen skal jeg opp til skriftlig eksamen i Engelsk litteratur og kultur. Jeg tror det skal gå ganske greit! Forberedte meg veldig nøye til heldagsprøven vi hadde tidligere i år, så nå går jeg mest gjennom det jeg jeg allerede har gjort for å repetere. Jeg har laget tidslinje over engelsk litteratur og skrevet huskelister over kjennetegn for forskjellige sjangre. Da blir det enklere både å skrive og å tolke eller analysere. I tillegg pugger jeg en del retoriske og litterære begrep, disse kommer alltid til nytte på en eksamen i litteratur.
Ellers tar jeg det egentlig litt rolig og prøver å slappe av dagen før eksamen. Jeg tenker å lese litt på tekster vi har hatt om på skolen i år og kanskje se en film. Dette gjør jeg både for å friske opp minnet, og for å komme inn i "engelsk modus" før jeg skal sitte i 5 timer og skrive en tekst på engelsk. Dette er noen av filmene vi har hatt om på skolen i år, eller som jeg tror passer å se før en eksamen i Engelsk litteratur og kultur:

Kommenter gjerne hvis du har noen andre forslag til hvordan man kan forberede seg til skriftlig eksamen i Engelsk litteratur og kultur.

4 kommentarer:

 1. Hei, jeg vet ikke om denne bloggen fortsatt er i bruk men jeg har bare noen spørsmål om eksamenen. Jeg tar selv dette faget som privatist i år? Hvordan var de forskjellige eksamenene? Var skriftlig som en heldagsprøve? Fikk du forberedelses tid? tusen takk!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Beklager sent svar. Skriftlig eksamen er veldig likt en heldagsprøve. Tror ikke det er vanlig med forberedelsestid til skiftlig eksamen.Kanskje du kan finne noen tidligere oppgaver hvis du søker på nett? :) Lykke til!

   Slett
 2. Hei igjen! Det går fint:) Nå har jeg eksamen i morgen, gruer meg litt! Takk for det:)

  SvarSlett
 3. Hei! Ser det er lenge siden aktivitet på posten, men prøver. Jeg skal ta eksamen nå i høst. Jeg bare lurer på om hva slags spørsmål man får på både muntlig og skriftlig eksamen. Hva anbefaler du å fokusere mest på i revision?

  SvarSlett

Kommenter!