15. juli 2014

Ferdig med videregående skole

Etter 6 lange år er det endelig min tur:


Jeg droppet ut av videregående som 18-åring, og da var det ikke overdrevent mange som støttet meg. Men noen var det, og takk skal dere ha :-)

Jeg husker fortsatt dagen da venninna mi og jeg gikk bortover "Gata" på Dahlske VGS. Vi hadde nettopp vært i København og følte at vi hadde sett en helt ny verden. Jeg sa noe sånn som: "du Linn, skolen er egentlig ikke noe for meg". Hun sa at hun tenkte akkurat det samme, og den dagen slutta vi på skolen. (Linn har brukt årene på å surre litt rundt, tatt et år på FHS, fullført videregående, jobbet og skal nå studere).

Det har til tider vært veldig vanskelig. Da jeg begynte på musikklinja rett etter ungdomsskolen gikk det ikke lang tid før jeg hadde skaffet meg senebetennelse i begge armene. Det resulterte i at jeg måtte bytte skole og ta en del fag som privatist. På studiespes trivdes jeg ikke. Prøvde å bytte til en annen klasse og nytt skolemiljø, men da det fortsatt ikke funka slutta jeg på skolen og bestemte meg for å være privatist samtidig som jeg jobbet. Etter en stund gjorde senebetennelsen meg 100 % sykmeldt. På denne tiden kunne jeg ikke være privatist, da jeg ikke visste om det var fysisk mulig for meg å gjennmføre en eksamen.

Ikke så enkelt å ta eksamen med gips på armene.
Her innså jeg at jeg måtte tilbake på skolebenken, og kom heldigvis over Bybroen videregående skole i Trondheim. Her fikk jeg tatt alt unntatt fransk. Selv om det så mørkt ut da jeg brakk beinet i november og gikk glipp av over en måned med skole, så kom jeg meg gjennom det takket være finfine medelever og samarbeidsvillige lærere. De ville faktisk at jeg skulle klare det, i motsetning til visse andre som ikke virker særlig innstilt på å støtte elevene gjennom vanskelige perioder.

Da jeg tok fransk i vår var jeg til tider helt overbevist om at jeg kom til å stryke. Jeg hadde tenkte å gi opp, hadde det ikke vært for støtten fra kjæresten min. Da jeg satt på venterommet før eksamen tenkte jeg at får jeg en 2-er er jeg fornøyd, hvis jeg styrker så tar jeg det bare opp igjen. Ikke så store forventninger. Tror aldri selvtillitten har fått en større boost enn da jeg stod i fransk muntlig!

Nå står jeg er med vitnemålet i hånda og går ut av videregående med 5 i snitt. Fornøyd med meg selv? Ja! Håper virkelig dette kan inspirere dere som er heltidsprivatister og dere som tar opp fag til å tenke at dette klarer dere! Jeg skriver ikke dette for å skryte av meg selv, men for å vise dere at det er mulig. Sykdom, vrange lærere og et motvillig system skal ikke sette en stopper for at du får fullført videregående. Det kan ta tid, penger, og en enorm egeninnsats; men du kan klare det! Lykke til :-)


Da gjenstår det egentlig bare å takke for meg på Privatistbloggen. Det har vært kjempegøy å være en del av den, men nå er jeg ikke lengre privatist (hurra). Ønsker dere en fortsatt fin sommer, og lykke til når høsten kommer!

Maria U.

6 kommentarer:

  1. Syyykt imponerende og bra jobba!! Har du planer om å studere videre?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk!!! :) I første omgang skal jeg studere fotografi, noe jeg alltid har hatt lyst til. Men det jeg har mest lyst til akkurat nå er å bli spesialpedagog :)

      Slett
  2. Gratulerer, kjære Maria!
    Det er vel fortjent!

    SvarSlett
  3. Gratulerer så masse!!! Lykke til videre!!!

    SvarSlett

Kommenter!