20. desember 2011

Privatistforeningen er stiftet

Maria og jeg har endelig klart å stifte Foreningen for førstegangsprivatister med rett til videregående opplæring. Dette er jo et litt vel langt navn, så vi kommer bare til å bruke Privatistforeningen til daglig. Hvis andre privatister ønsker å lage forening, kan vi eventuelt finne et annet kort navn som viser hvem foreningen vår er laget for.

Planen var egentlig å stifte foreningen våren 2011. Før vi kom i gang med foreningsplanleggingen, så startet vi med å skrive blogg. Privatistbloggen ga privatister muligheten til å finne oss via internett, så det føltes ikke like viktig å starte en forening. Nå har vi altså endelig fått en forening, og jeg skal gi beskjed når hjemmesiden vår er klar. Nettsiden skal inneholde et lukket medlemsforum slik at det blir mulig å diskutere utfordringer og gleder.

Privatistforeningen er nå registrert i Brønnøysundregistrene, og vi har et eget organisasjonsnummer. Maria og jeg har fortsatt ikke truffet hverandre ansikt til ansikt, så "stiftelsesmøtet" hadde vi ved hjelp av internett og brevsending. Vi måtte nemlig ha et stiftelsesdokument med signatur fra minst to personer som ville stifte forening, Da signerte vi også på vedtektene som vi har bestemt oss for. Jeg skal skrive mer om foreningen senere.

1 kommentar:

Kommenter!